Rendezvénysorozattal a magyar vetőmag kiváló minőségének fenntartásáért

A cél a minősített szaporítóanyag felhasználásának növelése

Az állami vetőmag minősítés fennállásának 140 éves évfordulója alkalmából 2018-ban több rendezvényt is szervez a Nébih. Cél, hogy a vetőmag minősítéssel kapcsolatos hatósági és jogszabályi tevékenységeket minél szélesebb körben bemutassák, valamint a jogszabályi és intézményi rendszerben bekövetkezett változásokat ismertessék.

A fórumokon, illetve a rendezvényeken való részvétel alkalmat teremt arra, hogy a közös feladatvégzéssel kapcsolatos véleményeket, információkat begyűjtsük, értékeljük, és azok további felhasználásra kerüljenek az ügyfélbarát rendszerünk továbbfejlesztése érdekében – hangsúlyozta Lukács József, a Nébih elnökhelyettes-igazgatója. A járási hivatalokkal közös, megyékhez kihelyezett Nébih NKI tavaszi vetőmag fórumok 7 régiót érintő helyszíneken kerültek megrendezésre.

Az előttünk álló időszak programjai:

  • május-június: Nyílt napok a Nébih NKI laboratóriumaiban és a Nébih Fajtakitermesztő Állomáson Monorierdőn
  • szeptember: Kiállításokon való részvétel saját standdal: NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőhegyes, Farmer Expo - Debrecen, Baranyai Gazdanapok - Szentlőrinc
  • október: egynapos ünnepi-szakmai konferencia

A vetőmag minősítés folyamatáról, a vetőmagvak forgalomba hozataláról, a vetőmagvásárlás legfontosabb tudnivalóiról és vonatkozó jogszabályokról, szabványokról ide kattintva olvashat.

forrás: AgroNapló