Napraforgó fuzárium veszély

A gabona és más szántóföldi növények gombás fertőzöttsége folyamatos fenyegetettség a feldolgozók számára. Számolni kell jelenlétével, és a termőföldtől a takarmány vagy élelmiszer végtermék előállításáig, minden résztvevőnek és minden feldolgozási lépésben minimalizálni kell a gombák, így az általuk termelt toxin szintjét.
A CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT a fertőzött gabona osztályozásához megbízható módszert tud ajánlani. A magfeldolgozás gépeivel megoldást kínálunk a toxin fertőzött gabona fizikai jellemzőkön alapuló eltávolítására:

törtszemek -> Megoldás -> Cimbria Delta síkrosta

elszíneződött gabonaszemek -> Megoldás ->  Cimbria Sea optikai osztályozógép

szivacsos szerkezet miatt kisebb fajsúlyú szemek--> Megoldás -> Cimbria Heid fajsúlyszeparátor  

A Cimbria vállaltcsoporthoz tartozó SEA gépgyártó 45 éve foglalkozik színosztályozók fejlesztésével. Élen járnak a világban. A számítógépes program és a beépített kamerák érzékenysége remek eredményt képes produkálni, a felhasználó igényeit kiszolgálva. A takarmány, a malom és az élelmiszeripar egyaránt jól tudja hasznosítani a színosztályozó gépet.

A gabonatoxin problémakör kezelésének témájában korábban sikeres  szakmai napot szerveztünk, neves előadók közreműködésével.

Bővebb információért nézze meg prospektusunkat és a videót.