Gabona fuzárium veszély a csapadékos májust követően! A CHH Műszaki KFT technológiája megoldást ad!

A gabona és más szántóföldi növények gombás fertőzöttsége folyamatos fenyegetettség a feldolgozók számára. Számolni kell jelenlétével, és a termőföldtől a takarmány vagy élelmiszer végtermék előállításáig, minden résztvevőnek és minden feldolgozási lépésben minimalizálni kell a gombák, így az általuk termelt toxin szintjét.

A CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT a fertőzött gabona osztályozásához megbízható módszert tud ajánlani. A magfeldolgozás gépeivel megoldást kínálunk a toxin fertőzött gabona fizikai jellemzőkön alapuló eltávolítására:

A szín szerinti osztályozás lehetővé teszi a toxinos szemek detektálását és eltávolítását a feldolgozás során. A gép használatával lehetőség nyílik a biztonságosabb élelmiszer- és takarmány előállításra.

A Cimbria Sea gyártó 45 éve foglalkozik színosztályozók gyártásával. Élen járnak a világban fejlesztéseikkel. A számítógépes program és a beépített kamerák érzékenysége remek eredményt képes produkálni, a felhasználó igényeit kiszolgálva. A takarmány, a malom és az élelmiszeripar egyaránt jól tudja hasznosítani a színosztályozó gépet.

A gabonatoxinok problémakörének kezelése témában korábban sikeres szakmai napot szerveztünk neves előadók közreműködésével, főleg a takarmányiparban tevékenységet folytató cégek szakemberei számára.

www.chh.hu

e-mail: