Élelmiszeripari fejlesztések: megjelent az 50 milliárdos új pályázat

Ötvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című pályázati felhívás a Vidékfejlesztési Programban. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-től 2021. január 4-ig nyílik lehetőség.

Megjelent a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című vidékfejlesztési felhívás. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások számára olyan élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztésekre, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához.

További cél az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával, így lehetőség nyílik a támogatott feldolgozási tevékenységekhez kapcsolódóan épületek, építmények energiahatékonysági korszerűsítésére, felújítására, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-től 2021. január 4-ig nyílik lehetőség.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 50 milliárd forint. Ennek keretében azon projektek támogathatók, amelyek során a fejlesztések a következő célok valamelyikének megvalósulását szolgálják:
- magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása,
- versenyképesebb vállalati, termelési és termékstruktúra kialakítása, optimalizálása, valamint a piacra jutás elősegítése,
- piaci keresletre és/vagy termékpálya együttműködésre alapozott kapacitás kialakítása és bővítése,
- a vidéki területeken a foglalkoztatás bővítése.

Forrás: portfolio.hu