Cimbria Moduflex töltőcső motoros pozícionálóval

Az ömlesztett termékek rakodása hulladék és por képződés kockázatával jár együtt, illetve a betöltés folyamata robbanásveszélyes is lehet. Ez környezetvédelmi és munkabiztonsági kérdéseket is felvet.

A dán CIMBRIA kiporzás mentes Moduflex teleszkópos töltőcsöveket gyárt, csaknem 50 éve.

A gépcsalád hazai képviselte a CHH Műszaki KFT, aki profi szakmai munkával segít a döntésben. 

A gépgyártó fejlesztése a motoros működtetésű pozícionálóval ellátott töltőcső, mely nem csak a vertikális, de a horizontális mozgatást is lehetővé teszi. A rakodásra érkező jármű megáll egy a számára kijelölt töltési ponton. A motoros pozícionáló egységgel ellátott töltőcső ezt követően oldal- illetve menetirány szerinti mozgatással rápozícionálható a tartály nyílására. A mozgatás a töltőcső közepétől számítva legfeljebb 1 méteres távolságban lehetséges.

Hiánypótló termék, nincs hasonló megoldás az Európai Unióban.

A kiporzás mentes anyagbetöltés kiválóan szolgálja a környezetvédelmet.

Az iparban, így az élelmiszer-, a malom- és a takarmányiparban is minden granulátum és por jellegű termék szállításánál keresik a rendkívüli hőhatásnak, kémiai ellenállásnak, vagy fokozott kopásnak kitett töltőcsöveket. A mezőgazdasági telepeken is egyre fontosabb lesz a környezetvédelmi szemlélet. A gabona rakodásakor felszálló por nemcsak az ott dolgozók közérzetét és egészségét rontja, de terheli a többi gépet is. A koncentrált por miatt fokozódik a porrobbanás veszélye, melyet ATEX előírások alapján specifikált, antisztatikus töltőcső rendszer használatával lehet elkerülni.

A termék környezetre és a gazdálkodásra gyakorolt pozitív hatásáról elmondható, hogy megakadályozza a környezetszennyezést a töltendő anyaggal. A kiporzás mentes betöltés lecsökkenti a manipulációs anyagveszteséget és a porterhelést. Gyorsítja a betöltési folyamatot, ezáltal javul a termelékenység.

A Cimbria Moduflex töltőcső működés közben ITT tekinthető meg!