Asztali malom (Típusa: A)

Hántolási folyamat ötödik rész.

Általános tudnivalók:
Minden – a csatolt képen látható - malom lassú járású – a liszt csak csekély mértékben melegszik fel az őrlés folyamán – így vitamin nem veszik el közben.
A-típusú malommal teljes kiőrlésű liszt érhető el.
Külön rostálás által különböző típusú liszt és szemcse / gríz nyerhető.
Speciális, általunk élesített köveket használunk – csere nem szükséges!
A kő a malom szíve. Amint látható, nagyon nehéz köveket használunk – ezáltal a legjobb minőségű liszt garantálható. A malmok belseje rozsdamentes acél kidolgozású.

Műszaki adatok:
Őrlési teljesítmény: 4 - 6 kg búza / h
Malomkő: saját, gyárban élesített Naxosstein
Malomkő élettartama: kb. 30-40 év
Speciálisan faragott kő, így garantált a legjobb minőségű liszt
Bármely gabonaféle őrlésére ideális, valamint
kukorica, rizs, gyógynövények, stb.
Kivételt képeznek az olajos magvak, pl. mák, mustár, stb.
A malomkő lassú elfordulásának köszönhetően –
az őrlésre szánt termék csak minimálisan melegszik fel.
Felépítmény, garat: Fenyőfa
Kézi kerék finom és durva beállításhoz, 1 db kifolyótölcsér
Motor: 360 W / 230
Mérete: asztali használatra 200 x 250 x 330 mm
(hossz x szél. x mag.)
                                              
Őrlés során a malomkövek közötti távolság tetszőlegesen szabályozható, így különböző finomságú lisztet kapunk:

 

  

 

Teljes kiőrlésű alakor lisztből készült félbarna és barna kenyerek - Alakor lisztből készült palacsinta