PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁSOK NOVEMBERBEN

November hónapban két pályaorientációs kiállításon is részt vett a CHH Műszaki KFT. November 9-én Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, míg november 10-én Mosonmagyaróváron az Egyetemen találkozhattak velünk az érdeklődők.

Győrben, november 9-én a Magvassy Sportcsarnokban a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolával közösen vártuk az érdeklődőket.  Részvételünk célja az volt, hogy minél több általános iskolai diákban keltsük fel az érdeklődést a mezőgazdaság iránt. Vonzó, érdekes, perspektívát adó szakmának tekintsék a mezőgépészetet, műveljék azt akár közép, vagy akár felsőfokon. Távolabbi cél, amit a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) közösen tűztünk ki: enyhíteni a szakmai utánpótlás hiányán. A kiállításon sok lelkes fiatal látogatott el a standunkhoz, bízunk benne, hogy kellő motivációt adtunk arra, hogy pár év múlva szakemberekként találkozzunk velük újra.

Legyél Te is Mezőgépész! - szólt a felhívás a középiskolába készülőkhöz.

Mosonmagyaróváron 2016 november 10-én első ízben rendezték meg az Agrártájoló rendezvényt, amely szakmai nap és kiállítás is egyben, az Óvári Gazdászok Szövetsége Egyesület és a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának közös rendezvénye.  Az esemény elsődleges célja az volt, hogy kapcsolatot létesítsen az oktatás, a hallgatók, a szakmai szervezetek és a piaci szereplők között. A CHH Műszaki KFT kiállítóként vett részt, ahol szakembereink laborgéppel demonstrációt tartottak, és saját munkatapasztalataikat is megosztották a fiatalokkal. A rendezvényről készült videó ITT érhető el!

 

A jövő agrár értelmisége legyen motivált és felkészült szakember. Aktív szerepvállalásával ezt a célkitűzést támogatja a CHH Műszaki KFT.