Nagyot nyertek a MezőgépÉSZek!

Beszámoló a Legyél Te is MezőgépÉSZ! kampányról

Véget ért a MEGFOSZ és az Agro Napló MezőgépÉSZek elnevezésű online játéka. A két fordulós játék a fiatalok kreativitását és szakmai tudását egyaránt próbára tette. A fődíjat, vagyis a Fliegl Abda Kft. németországi gyárának meglátogatását a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola Ékszíjszaggatók csapata nyerte meg, de több csapat is értékes nyereményekkel gazdagodott.

A MezőgépÉSZek elnevezésű online játék a tavaly ősszel elindított szakközépiskolai együttműködési programunk újabb állomása volt. Most zárult játékban mezőgazdasági gépésztechnikus, gépész és gépjavító szakon tanuló diákok vehettek részt 3-5 fős csapatokkal. A vetélkedő első fordulójában egy interaktív játék során a csapatoknak két héten keresztül a mezőgépész szakmához kapcsolódó különféle tevékenységekre, fogalmakra, szlogenekre kellett fényképekkel reagálnia Facebook oldalunkon. A pontozásnál nemcsak a gyorsaság, hanem a kreativitás is számított, hiszen szerkesztőségünk minden nap megválasztotta „a nap képét”. A csapatok által beküldött fényképeket ezen a linken tekinthetik meg.

A második fordulóban a partnereink bevonásával, az általuk megküldött vagy interneten elérhető termékinformációk, szakmai anyagok felhasználásával összeállított online tesztet kellett a csapatoknak kitölteni. A 90 kérdésből álló, 150 pontos kérdőív kitöltésére 4 nap állt rendelkezésre, amelyre a visszajelzések alapján szükség is volt, hiszen a kérdések beküldői sokszor nagy fejtörést okoztak a tanulóknak. A két forduló összesített pontszáma alapján alakult ki a végeredmény. Az első három helyezett csapat nagy értékű, élményszerű nyereményekkel gazdagodik.

Kiemelt támogatók: Fliegl Abda Kft, Amazonen-Werke Kft., CHH Műszaki KFT
Támogatók: Agro-Békés Kft., Agrotec Kft., AXIÁL Kft., Busa Bt., Dor-Ker Kft., Invest Kft., Két-Kata Kft., KITE Zrt., Kverneland Kft., Pap-Agro Kft.

Forrás: www.agronaplo.hu