Akkreditációra készül az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszter

Az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszter (ÉFK) olyan természetes és jogi személyek valamint gazdasági társaságok és non-profit intézmények alulról építkező, önszerveződő hálózata, akik profit-orientált vagy non-profit alapon az élelmiszeripar és az élelmiszer alapanyag termelés területén technológia fejlesztésével, forgalmazásával, és általánosságban is a környezettudatos fenntartható fejlődéshez kapcsolódó élelmiszeriparhoz valamint az élelmiszer előállításhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkoznak vagy ahhoz köthető tevékenységet végeznek.

Célja a klasztertagok kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésének elősegítése, versenyképességének növelése. A nyolc alapító tag által 2013-ban létrehozott klaszter folyamatosan bővül, a tagok száma már meghaladja a 20-at. A klaszter tagsága országos, míg tevékenysége európai lefedettségű. A tagok többsége a Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl és Közép-Magyarország régiókban fejti ki tevékenységét, Győr, Komárom és Budapest térségében koncentrálódva.

Az elmúlt időszak tevékenysége, a folyamatosan bővülő tagi létszám és az ÉFK stratégiai céljainak a megvalósításával összhangban készül a klaszter arra, hogy 2017-ben megmérettesse magát egy akkreditációs eljárásban is, mely sikere újabb lehetőségek felé nyithat kapukat a tagok számára egyénileg is, miközben növeli a tagok felé biztosítható klaszteres szolgáltatások nem csak minőségét, de számát is.

A klaszter alapító tagjai között találjuk például:

  • a GoodMills Magyarország Kft-t, a malomipar meghatározó hazai vállalatát,
  • a RWA Magyarország Kft-t, agrárintegrátor, input anyag (vetőmag, műtrágya, növényvédőszer) kereskedő, aki terményforgalmazással, szaktanácsadással segíti a magyar agrár termelőket,
  • az Intersnack Magyarország Kft.-t, a sós ropogtatnivalók vezető gyártója.

Az alapító tagokhoz csatlakozott Kaposvári Egyetem és KKV-k közösen olyan széles körű együttműködésre képesek, mely nemcsak a klasztertagok, de a hazai élelmiszeripar jövőjét is szolgálja.

Az Élelmiszertechnológia Fejlesztési Klaszter (ÉFK) elérhetősége:
www.efk-cluster.hu
info@efk-cluster.hu
+36 30 516 1911