A mezőgépÉSZ játék kiemelt támogatója a CHH Műszaki KFT!

Véget ért a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és az Agro Napló közös szervezésű Legyél Te is MezőgépÉSZ online játéka, melynek kiemelt támogatója volt társaságunk. A két fordulós, országos vetélkedősorozat a fiatalok kreativitását és szakmai tudását is próbára tette. A játékban kiválóan teljesítő versenyzők közelebbről is megismerkedhettek cégünkkel, egy szakmai nap keretében.

Győri telephelyünkön fogadtuk a vépi és pétervásárai mezőgazdasági szakképző iskola diákjait, akik kiemelkedő eredményt értek el a MEGFOSZ és az Agro Napló közös szervezésű, Legyél Te is MezőgépÉSZ kampány online játékában. A csapatok először megismerkedhettek működésünkkel, tevékenységi portfóliónkkal, majd ügyvezetőnk, Horváth Zoltán tartott előadást a magosztályozás technológiai környezetéről, amely alapul szolgált a későbbi gépbemutatókhoz. A laboratóriumi bejárás során munkatársaink az egyszerűbbtől az összetettebb felé haladva mutatták be a legkorszerűbb gépeket, melyeket működés közben tanulmányozhattak a diákok. A bemutatott gépek között volt a szelelő, a triőr, a fajsúlyszeparátor, és a csúcstechnológiának számító szín szerinti osztályozás gépe, a SEA- Chrome is. A tanulók nagy érdeklődéssel kísérték végig a tesztfolyamatot, amely során a szürkésebb árnyalatú, DON toxinnal szennyezett kukorica került leválogatásra az egészséges sárga szemek közül.

Horváth Zoltán előadása

Párbajt vívtak a MezőgépÉSZek

Az elméleti előadásokat gyakorlati feladatok követték, ahol bemutathatták a gyerekek, hogy mennyire figyeltek, illetve mennyire kreatívak és találékonyak egy-egy feladat megoldása esetében. A tanulókra három megmérettetés várt, amelyek során 1-1 pontot szerezhettek. Az első játékban a bevezető előadásokban ismertetett gépeket – fajsúlyszeparátor, triőr, színosztályozó, síkrostás tisztítógép, serleges felvonó- kellett felismerni egy animációs videón. Szoros küzdelemben a vépi diákok szerezték meg a vezetést. A második összecsapás a Delta síkrostás tisztítót vette górcső alá, hiszen a csapatoknak minél rövidebb idő alatt kellett rostázásra felkészíteni a gépet. Tálcánként 120, kazettánként 20 gumigolyót kellett elhelyezni, melyet tökéletes összhangban, rövid idő alatt oldottak meg a diákok, azonban a vépi fiatalok ebben a versenyszámban is gyorsabbnak bizonyultak. Az utolsó –így már tét nélküli versenyszámban- a diákok megismerkedhettek a surrantó csövekből megformált bádogemberünkkel, Plénivel. A feladatban Pléni „kezét” kellett olyan hosszúra megépíteniük, hogy megtudja érinteni a „bokáját”. Ebben a feladványban, nem az idő, hanem az esztétikai szempontok számítottak, így a pétervásárai csapat szépíteni tudott.

Pléni Pléni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A feladatok közben a diákoknak lehetőségük volt gyártócsarnokunk megtekintésére is, ahol 2014 óta folyik a gyártás. Bepillantást nyerhettek továbbá egy komplex projektfolyamat felépítésébe is, amely a kezdeti tervezéstől egészen a kivitelezésig tart. Ennek szemléltetésére néhány referencia beruházást mutattak be a kivitelezéssel foglalkozó munkatársaink.

Gyártócsarnok megtekintése

Társaságunk szemléletében kiemelt szerepet tölt be a lelkes, szakmájuk iránt elkötelezett fiatalok képzésének támogatása, így az általunk szervezett nyílt napon is elsődleges szempont volt az, hogy minél több szakmai tudást és gyakorlatot tudjunk bemutatni a gyerekek számára. Bízunk benne, hogy ez megvalósult és a jövőben újra találkozunk majd a diákokkal akár leendő ügyfélként, akár munkatársként, hiszen felkészült és elkötelezett fiatal mezőgépészekre mindig szükség van.