A 2019-es AgrárgépShow-n bemutatott gépeinkkel az Élelmiszer technológia – Magfeldolgozás témakörre összpontosítunk!

A CHH Műszaki KFT bemutatja: Több, mint színosztályozó
Cimbria Sea Chromex elektronikus osztályozógép

A dán Cimbria vállalatcsoport a világ legismertebb magfeldolgozógép-gyártói közé tartozik, amelynek hazai képviseletét a CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató KFT látja el 15. éve. A vállalatcsoporthoz tartozik az olasz SEA gépgyártó, akik már közel 50 éve gyártanak optikai szortírozókat. A felhalmozott szakmai tapasztalat és a folyamatos innováció eredményezi azt a magas műszaki színvonalat, amely a Cimbria Sea Chromex színosztályozóban összpontosul.  

Az élelmiszer biztonsági követelmények szigorú feltételeket támasztanak a magfeldolgozó gépekkel szemben:

  • az élelmiszeripar igényei kikövetelik az egyre precízebben osztályozott, egészséges beltartalmú és egységes megjelenésű terményt.
  • előtérbe került az élelmiszer biztonság, amely megköveteli a toxin fertőzött szemek és a nem fogyasztható vagy mérgező magok kiválasztását.
  • a feldolgozási folyamatban elvárt a minél magasabb hozzáadott érték, a végtermék minőségének fokozása.

Az optikai osztályozógép a fejlett számítástechnikának köszönhetően innovatív megoldásokkal rendelkezik:

  • a képi információk feldolgozása egyre gyorsabbá, pontosabbá, részletesebbé válik; a kamerák érzékenyebbek, a jel továbbítás és kiértékelés gyorsul.
  • az elektronika fejlődése lehetővé teszi a távoli vezérlést, az automatizált folyamatirányítást.

SEA CHROMEX TESZT

RGB kamera – Mit is jelet ez?

A Cimbria SEA tri-kromatikus osztályozók R (vörös) G (zöld) és B (kék) színérzékelőkkel rendelkeznek. A gyártó szakemberei által kifejlesztett szoftver olyan kifinomultan érzékel, mint az emberi szem.
A rendszer egyszerű programozást igényel a más RGB rendszerű képalkotókkal összehasonlítva. A Cimbria Sea osztályozó szoftvere lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a hiba színe, mérete, formája alapján eldöntse: valóban eltávolítandó az adott anyag vagy továbbítható, mint jó anyag.

A legnagyobb elérhető méret a 7 csatornás gép

A Sea Chromex osztályozó 1-től akár 7 csatornás méretig rendelhető, így bármely teljesítményigénynek eleget tesz. A selejtként kilőtt anyag a szállító berendezés segítségével egy újabb vizsgálatra visszaküldhető

Új grafikus kezelőfelület

Köszönhetően a színes, szemléletes és logikus kezelő felületnek, a gép használatát gyorsan megtanulják az üzemeltetők.

A gép mechanikai kialakítása

Légtömör szerkezet akadályozza meg a por és termény kijutását. A Sea Chromex gép felhasználóbarát, a termékek a mintavételi helyről ellenőrizhetők. Az elfordítható optikai dobozok lehetővé teszik az osztályozó teljes kinyitását, elősegítve a tisztítást, karbantartást. A maggal érintkező részek megfelelnek az élelmiszer előállítás követelményeinek.

Megbízhatóság

A most ismertetett technikai jellemzők és a felhasználók visszajelzései szerint is a Sea Chromex optikai osztályozó megbízhatóan üzemel. A szerviz és a gépbeállítás Magyarországról elérhető, illetve a gyár központjából távvezérléssel, online tudnak segítséget nyújtani a megfelelő szakemberek.
A hazai Cimbria képviselet, a CHH Műszaki KFT- egyedülálló módon- számos osztályozógéppel anyagvizsgáló labort működtet Győrben. Szakembereik segítségével lehetőség van terménnyel tesztelni a színosztályozót. Az élelmiszer célú magfeldolgozás gépe így a teszteredmény birtokában egyértelműen kiválasztható.